Zaterdagmorgen, halfslapend nog, mijn haar staat waarschijnlijk alle kanten op. Het lijkt een beetje op de wirwar aan overwegingen van het afgelopen half jaar. Gapend blaas ik mijn droom uit… Geluiden met nietszeggende klanken laten mijn trommelvlies trillen. Langzaam komt toch echt het besef dat mijn wekker me uit mijn slaap stoort.

Mijn lijf voelt als een rots die zwaarwegend aangeeft dat ik eigenlijk nog even moet blijven liggen. Toch kantel ik mezelf uit bed, de wekker nog suizend in mijn oor. Mijn zenuwen dwingen mijn benen tot actie en langzaam belanden mijn voeten op het harde Sisal tapijt. Zachtjes sluip ik de slaapkamer uit. Mijn evenwichtsorgaan heeft nog moeite me rechtop door de kamer te sturen. Zo geruisloos mogelijk wankel ik op mijn tenen de slaapkamer uit. Mijn armen zwaaiend voor me uit, blind zoekend naar de klink van de slaapkamerdeur. Mijn vriend geeft geen krimp ondanks mijn geschuifel. Hij geniet nog even verder van zijn welverdiende nachtrust, het is een zaterdagochtend… 

Ontdekkingstocht, Yes I can!

De afgelopen 3 maanden ben ik op ontdekkingstocht geweest hoe ik mij in de toekomst als Virtueel assistent (vA) wil zien, wat ik ervoor moet doen om die vA+ te worden. Het was een tocht met hindernissen, valkuilen, inspiratie in overvloed, mooie momenten. Sommige trajecten heb ik glansrijk overwonnen, diverse waren eye-openers en andere besluiten waren drastisch van aard.

Alle ontdekkingen en beslissingen zijn noodzakelijke routes geweest die mij laten inzien waar ik voor wil staan. Ze laten mij beleven wie ik wil zijn, wat ik wil betekenen voor anderen. Niet meer in die tunnel zittend en me verschuilen omdat wat ik beheers zo easy-to-do is. Dat wat ik al 15 jaar deed, ging me makkelijk af en alles lijkt een koud kunstje voor mij. Nee, het roer is om, het gaat nu anders, ik wil nu anders en dat dat niet de makkelijkste weg is, houdt het spannend. Weg uit die comfortzone.

Tegen het ondernemerschap aangaan, tegen het onbekende, zeg ik: Yes!

Op zoek naar wat waardevol is

Verschillende mensen heb ik de afgelopen tijd gesproken, ondernemers. Stuk voor stuk handelend vanuit hun hart, een passie die ze najagen. Ze willen waardevol zijn voor de maatschappij, iets moois betekenen voor de mens, voor een ander, de wereld. Ze proberen de ander te helpen met moeilijke gedachtes, of proberen de richting te wijzen naar een beter, gezonder leven. Ondernemers die zorgen dat iemands wens uitkomt. Ze streven alle naar een groter bereik om hun idee, plan of visie te uiten. Die levensbelanghebbende boodschap uit te stralen, prangende gedachtes de wereld in te helpen. Ze laten mij zien hoe het komt dat zij hun onderneming met zo veel passie bedrijven.

Samen een doel bereiken

Doelen najagend, bevinden ze zich stuk voor stuk op een weg met veel drempels. Ze stuiten op de vele werkzaamheden om hun job te klaren en hun onderneming te runnen. Taken waar de knowlegde van ontbreekt, er tijd te kort is of simpelweg de drive er niet is.

En toch proberen ze het allemaal te fixen zonder dat ze deze “tekortkomingen” zien als een echt probleem. Waarom? Omdat ze hun job met passie doen! Bij de ene ligt de focus op starten en klanten bereiken, terwijl de ander al verder is en de doelgroep wil informeren met behulp van challenges, video’s, masterclasses. Eén ondernemer gaf me een kijkje in haar keuken en verleidde zelfs mij om aan yoga deel te nemen en dat in combinatie met een reis naar Griekenland en lekker eten.

De tweede richt zicht op voeding en wat dat kan doen met je lijf. Wat moet je juist eten en wat niet om van overgangsklachten af te komen. Hoe zit het met die cholesterolpilletjes, kun je daar echt vanaf als je de juiste voeding hebt. Weer een ander laat me mogelijkheden zien, hoe het zou zijn als er meer donaties binnenkomen. Ze gaat ervoor dat iedereen moet kunnen bewegen. beperking, dementie of te weinig geld. Hoe er voor deze mensen verder gekeken zou moeten worden, zodat zij niet leven in een opgesloten “systeem”. Wat er dan meer mogelijk wordt met die donaties. Dat er zorg mogelijk is en ook tijd voor deze mensen die lijden aan dementie, zodat zij ook simpelweg naar buiten kunnen om te bewegen.

Deze ondernemers hadden allemaal doelen die belangrijk zijn om hier op deze aardbol zo goed, gezond en vitaal mogelijk te leven.

Ik sta voor de spiegel, kam mijn verwilderde bos haar tot een weer toonbare orde. Hier en daar springt een spriet nog uit het gareel. Ik ben geen ochtendmens, maar nu klaarwakker voor een nieuwe dag. Klaar om me met ondernemers te verbinden, mee te denken wat voor hen waardevol is. Die steun in de rug te zijn en te helpen met hun onderneming om zo hun doelen, dromen waar te maken. Zodat zij voor een ander een steentje bijdragen aan een mooier, gezonder, makkelijker of vitaler leven.

Deze droom wil ik waarmaken, jointminds